SISTA ETAPPEN PÅBÖRJAD FÖR 8 TON MEDICINSK UTRUSTNING TILL ARBA MINCH!

Den nya brännskadekliniken i Arba Minch, som är den första i Etiopien utanför AddisAbeba, kommer nu att få välbehövlig medicinsk utrustning. Containern som skickades från Sverige i september har klarerats av den etiopiska tullmyndigheten i staden Mojo, och är redo för den sista etappen söderut. Tre lastbilar behövdes för att tömma den enorma containern med 8 ton medicinsk utrustning.

VD på ArbaMinchGeneralHospital, Temesgen Teshome, är i Mojo just nu. Han kommer att följa lastbilarna till Arba Minch och uppdatera oss med foton

Containerförsändelsen möjliggjordes tack vare Frälsningsarmen Bistånd i Västerås som samlar in utrustningen från svenska sjukhus och med ekonomiskt stöd till transportkostnaden från den finansiella rådgivningsbyrån Wictor Partners välgörenhetsplattform WictorCharity.

Vi förbereder oss nu för nästa containertransport med utrustning som ska gå till BuleHoraGeneralHospital, igen i samarbete med Frälsningsarmen Bistånd i Västerås. Utrustningen finns redan lagrad hos dom och nu måste vi finansiera transportkostnaden som är 95 000 svenska kronor för nästa 40-fots container. Fantastiskt om du eller någon du känner skulle vilja bidra!

Det görs enklast genom att swisha till Brännskadefonden på 123 152 5203.