UTRUSTNINGEN INSTALLERAD!

Allt är nu klart för att den första brännskadepatienten ska tas in till den nya brännskadekliniken i Arba Minch – den första utanför huvudstaden Addis Abeba. Det kommer att ge en region på 7 miljoner människor tillgång till brännskadevård i en modern miljö under klinisk ledning av kirurgen Desta Galcha och snart också Ephrem Gashaw.

På bilderna är det Desta Galcha som visar avdelningen och sårvårdsrummet. Nu utrustade med den 8,5 ton tunga utrustning som vi tack vare er givare kunde leverera tidigare i höstas.

Nu fokuserar vi på nästa container som planeras för sjukhuset i Bule Hora där Anteneh Habtamu arbetar som brännskadekirurg sedan 4 år tillbaka. Utrustningen för Bule Hora lagras redan på Frälsningsarmén Bistånd i Västerås. Där väntar bland annat sjukhussängar, övervakningsutrustning, operationslampor, ultraljudsapparater, kuvöser, rehabiliteringsutrustning samt personlig skyddsutrustning på att skickas så snart vi har 95 000 kronor för transportkostnaden. Just nu har vi fått in 75 000 kronor och vi planerar så smått för att få iväg allt detta under andra halvan av januari. Vill du bidra? Swisha till vårt nummer nedan!