NU BYGGER VI NYTT I ARBA MINCH!

Efter ett år av förberedelser togs den 28 oktober de första officiella spadtagen för en ny byggnad vid General Hospital i Arba Minch. Vid ceremonin deltog representanter för sjukhusledningen med vd Dr Anteneh Kassaye i spetsen samt zon- och regionledare från Region Södra Etiopien.

Byggnaden kommer kraftigt utöka den moderna sårvårdskliniken som byggdes 2020 med finansiering från Brännskadefonden. 

Med två operationssalar, uppvakningsrum, steriliseringsrum och plats för alla stödområden inklusive undervisningslokaler blir detta tillsammans med sårvårdskliniken en komplett klinik för brännskador och rekonstruktiv plastkirurgi.

Vi på Brännskadefonden är så glada att vi tillsammans med Dr Thom Topstad och hans norska stiftelse Facing a Child finansierat detta projekt som drivs av Children’s Burn and Wound Care Foundation på plats i Etiopien. Ett stort tack till alla er som med era donationer möjliggjort detta. Utan era bidrag hade projektet aldrig kunnat genomföras!

Men, utan de människor som på plats vid sårvårdskliniken dagligen bedriver en verksamhet som redan behandlat över 400 patienter med modern brännskadevård vore projektet meningslöst. Det sker under ledning av plastikkirurgerna Desta Galcha och Ephrem Gashaw tillsammans med  teamet av engagerade sjuksköterskor under ledning av Temesgen Ashebir.

Om allt går som planerat kommer bygget stå klart i Augusti 2024.