LYCKAD AFTER WORK I UPPSALA!

Torsdagen den 25 maj arrangerade Brännskadefonden en After Work i Uppsala. Co-workingföretaget United Spaces bjöd oss att nyttja deras suveräna lokaler i Rådhuset. Väl värda ett besök om ni befinner er i Uppsala.

Över 50 personer kom för att lyssna på Morten Kildal och hans kollegor, sjuksköterskorna Alicia och Annette på Akademiska Sjukhuset som just varit i på besök i Addis Abeba. Besöket är kopplat till det kontinuerliga erfarenhetsutbyte som sker mellan Akademiska och samarbetsjukhus i Etiopien.

Speciellt intressant var att höra hur deras besök skapat reflektioner över hur man jobbar på Akademiska. Bland annat såg man hur begränsningar i såväl utrustning som personal skapat vissa rutiner och arbetssätt som genererat effektivitet och miljöeffekter man nu funderar över hur man skulle kunna applicera i verksamheten vid sjukhuset i Uppsala. Samtidigt som den erfarenhet av modern brännskadevård som finns i Sverige kompetensutvecklar den mindre erfarna personalen vid sjukhusen i Etiopien. Verkligen ett erfarenhetsutbyte när det är som bäst!

Stort tack till alla er som kom och lyssnade och samtidigt fick en smakbit av det Etiopiska köket tack vare Restaurang Messobs leverans av det klassiska surdegsbrödet Injera och Shiro, en kikärtsgryta tillagad med i en berberesås. Tillsammans bidrog ni med över 10 000 kronor till vår verksamhet.