BESÖK AV HÄLSOVÅRDSMINISTERN OCH EN SPÄNNANDE WORK SHOP!

Den 13 februari besökte Etiopiens hälsovårdsminister Lia Tadesse Gebremedhin Arba Minch General Hospital. Där mötte hon Brännskadekirurg Desta Galcha och fick en rundvandring på den nya brännskadekliniken.

Fantastiskt att hälsovårdsministern tog sig tid att besöka den nya kliniken och prata om vikten av att utveckla brännskadevården i Etiopien!

Och den 9 februari var vi inbjudna till en virtuell workshop med Svenska Ambassaden i Addis Abeba och Swecare som värdar. Med över 50 deltagare från Etiopiens hälsovårdsministerium, medicinska institutioner, kirurger, hälsoexperter, svenska vårdföreträdare och svenska företag diskuterades hur Sverige och Etiopien kan samarbeta för att utveckla brännskade- och traumavården för hela Etiopien.

Mötet lyfte fram det Svensk-Etiopiska samarbetet kring brännskadevården som nu pågår i Arba Minch och Bule Hora i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala, Uppsala universitet, Brännskadefonden och Children’s Burn & Wound Care Foundation. Och syftet var att ge insikter om hur ett lokalt, småskaligt projekt kan anpassas för ett stort effektprojekt för hela Etiopien.