ÄNTLIGEN FRAMME!

Äntligen har vår container med medicinsk utrustning anlänt till BuleHora! Det tog lite tid för den sista delen av transporten från Mojo, men den 14 juni kom den enorma 40-fotscontainern med 11 ton medicinsk utrustning fram till brännskadekirurg Anteneh Habtamu och hans team på Bule Hora General Hospital i södra Etiopien. Den kommer innebära en enorm förbättring i jämförelse med idag som ni kan förstå av bilden nedan.

Det har varit en lång resa för utrustningen som började som generösa donationer från flera olika sjukhus i Sverige. Utrustningen har sedan samlats in, kontrollerats, lagrats och packats av den imponerande organisationen hos Frälsningsarmén Bistånd i Västerås. Dom gör ett fantastiskt jobb!

Det gör även Abera Desta och Einar Eriksen från Children’s Burn & Wound Care Foundation, CBWCF. På plats i Addis Abeba har dom jobbat intensivt med att få alla dokument på plats som gjort utrustningens långa resa möjlig.

Men, transporten hade inte varit möjlig utan er alla som generöst bidragit till finansieringen av den. Stort tack från alla oss på Brännskadefonden! 

Nästa steg är att mobilisera intressenter för att bygga en helt ny brännskadeklinik i Bule Hora. Precis som den vi har byggt och utrustat i ArbaMinch. Samtidigt som vi förbereder oss för att skicka container nummer tre till Etiopien i augusti.

På bilden nedan ser ni området där den nya kliniken är tänkt att ligga. Det är nära ingången till det befintliga sjukhuset och är en perfekt plats som också ger möjligheten att på sikt skapa ett yttre område för rehabilitering.